Πασχαλινό Τραπέζι χωρίς Φούσκωμα με τις Φυσικές Δράσεις του Gasdep

Τραπέζι με ένα σερβίτσιο και στολισμένο με Πασχαλινά διακοσμητικά, όπως αυγά και αυτοκόλλητα αστεράκια, δεξιά στο κουτί του Gastrodep.

Ακολουθώντας τις παραδόσεις, το Πασχαλινό μας τραπέζι θα είναι στρωμένο με πληθώρα λαχταριστών εδεσμάτων. Η απόλαυση συχνά όμως μπορεί να συνεπάγεται την μετέπειτα δυσπεψία. Κάτι που μάλλον είναι πιο πιθανό στην περίπτωση που ακολουθεί μια περίοδο νηστείας. Αλλά και για εκείνους που ταλαιπωρούνται από χρόνια θέματα πέψης, οι πασχαλινές λιχουδιές δεν φαντάζουν το ίδιο δελεαστικές.

Για να απολαύσουμε το Πασχαλινό τραπέζι χωρίς συμπτώματα φουσκώματος και δυσπεψίας έχουμε τη φυσική βοήθεια του Gasdep. Ένα διατροφικό συμπλήρωμα με φυσικά συστατικά που συμβάλλουν με την πολύπλευρη δράση τους στην καλύτερη πέψη και μείωση του μετεωρισμού, του σχηματισμού των αερίων και της κοιλιακής τάσης. 

Gasdep: Φυσική Προετοιμασία Καλύτερης Πέψης

Με τη λήψη μιας κάψουλας Gasdep πριν από το φαγητό, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στηνπρόληψη της μεταγευματικής δυσπεψίας. Η φυσική του σύνθεση προετοιμάζει το γαστρεντερικό σύστημα, ώστε να έχουμε καλύτερη πέψη και αποφυγή δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Ας μελετήσουμε τις δράσεις των φυσικών συστατικών του Gasdep:

Φυτικά Εκχυλίσματα – Σπασμολυτικές Δράσεις

Το Gasdep περιέχει Μάραθο(1,2) (Foeniculum vulgare), Μέντα(3,4) (Mentha piperita), Κύμινο(5,6) (Cumimum cymimumΆγριο Κύμινο(7,8) (Carum carvi), Τζίντζερ(9,10) (Zingiber officinale), Γλυκάνισο (Pimpinella anisum)(11,12)Αστεροειδή Γλυκάνισο(13,14) (Illicium verum). Φυτικά εκχυλίσματα που η παραδοσιακή τους χρήση σε θέματα πέψης και μετεωρισμού έχει αναγνωριστεί και από τη σύγχρονη επιστήμη

Μείγμα Πεπτικών Ενζύμων

Κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία της πέψης παίζουν τα πεπτικά ένζυμα που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός. Πρωτεΐνες που καταλύουν τη διάσπαση των συστατικών της τροφής σε απλούστερες ενώσεις, ώστε να είναι χρήσιμες για τον οργανισμό. 

Στο Gasdep βρίσκουμε ένα μείγμα πεπτικών ενζύμων (Enzymix) που συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη του αμύλου-υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών (αμυλάση, γλυκοαμυλάση, πρωτεινάση, λιπάση).

Το Enzymix περιέχει ακόμα Λακτάση για την καλύτερη πέψη των λακτόζης. Δεν είναι σπάνιο τα γαλακτοκομικά να προκαλούν γαστρεντερικά συμπτώματα όπως φούσκωμα και συσσώρευση αερίων, εξαιτίας της άπεπτης λακτόζης. Η λήψη λακτάσης μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώσουμε γαλακτοκομικά χωρίς αυτά τα συμπτώματα. 

Επίσης η κατανάλωση φυτικών ινών που βρίσκουμε στα φρούτα και τα λαχανικά ενδεχομένως να μας προκαλούν μετεωρισμό και δυσπεψία.  Ο λόγος είναι ότι οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά αυτές τις φυτικές ινές. Για αυτό και η παρουσία της Κυτταρινάσης και Πηκτινάσης που τις διασπούν μπορεί να μας βοηθήσει στην καλύτερη πέψη φρούτων και λαχανικών.(15-20)

Προβιοτικό Lactobacillus Acidophilus

Τα βακτήρια που αποτελούν το εντερικό μικροβίωμα παίζουν επίσης ρόλο στη διαδικασία της πέψης. Η λήψη προβιοτικών, βακτηριακών στελεχών δηλαδή που έχουν ευεργετικές δράσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, ερευνάται εκτεταμένα από τους επιστήμονες. 

Όπως προκύπτει, το προβιοτικό στέλεχος Lactobacillus Acidophilus μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος, της κοιλιακής δυσφορίας και στην πέψη της λακτόζης.(21-25)

Gasdep πριν το Πασχαλινό Γεύμα για Απόλαυση χωρίς Δυσπεψία

Το Gasdep είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα που χάρη στις δράσεις των φυσικών του συστατικών συμβάλλει στη διαχείριση της δυσπεψίας και στην αποφυγή των συμπτωμάτων μετεωρισμού, φουσκώματος και συσσώρευσης αερίων.

Ειδικά για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα, το Gasdep μπορεί να μας βοηθήσει με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο να απολαύσουμε το γιορτινό τραπέζι χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες της δυσπεψίας.

Πηγές

  1. European Medicines Agency. Foeniculi amari fructus.
  2. Das B, Rabalais J, Kozan P, Lu T, Durali N, Okamoto K, McGeough MD, Lee BJ, Barrett KE, Marchelletta R, Sivagnanam M. The effect of a fennel seed extract on the STAT signaling and intestinal barrier function. PLoS One. 2022 Jul 8;17(7):e0271045. doi: 10.1371/journal.pone.0271045.
  3. European Medicines Agency. Menthae piperitae aetheroleum.
  4. Fifi AC, Axelrod CH, Chakraborty P, Saps M. Herbs and Spices in the Treatment of Functional Gastrointestinal Disorders: A Review of Clinical Trials. Nutrients. 2018 Nov 9;10(11):1715. doi: 10.3390/nu10111715.
  5. Krishnapura Srinivasan, Cumin (Cuminum cyminum) and black cumin (Nigella sativa) seeds: traditional uses, chemical constituents, and nutraceutical effects, Food Quality and Safety, Volume 2, Issue 1, March 2018, Pages 1–16, https://doi.org/10.1093/fqsafe/fyx031
  6. K.S. Muthamma Milan, Hemang Dholakia, Purnima Kaul Tiku, Prakash Vishveshwaraiah. Enhancement of digestive enzymatic activity by cumin (Cuminum cyminum L.) and role of spent cumin as a bionutrient. Food Chemistry. Volume 110, Issue 3. 2008. Pages 678-683. ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.02.062.
  7. European Medicines Agency. Carvi fructus.
  8. Al-Essa MK, Shafagoj YA, Mohammed FI, Afifi FU. Relaxant effect of ethanol extract of Carum carvi on dispersed intestinal smooth muscle cells of the guinea pig. Pharm Biol. 2010 Jan;48(1):76-80. doi: 10.3109/13880200903046161. 
  9. European Medicines Agency. Zingiberis rhizoma.
  10. Fifi AC, Axelrod CH, Chakraborty P, Saps M. Herbs and Spices in the Treatment of Functional Gastrointestinal Disorders: A Review of Clinical Trials. Nutrients. 2018 Nov 9;10(11):1715. doi: 10.3390/nu10111715.
  11. European Medicines Agency. Pimpinella anisum.
  12. Tirapelli CR, de Andrade CR, Cassano AO, De Souza FA, Ambrosio SR, da Costa FB, de Oliveira AM. Antispasmodic and relaxant effects of the hidroalcoholic extract of Pimpinella anisum (Apiaceae) on rat anococcygeus smooth muscle. J Ethnopharmacol. 2007 Mar 1;110(1):23-9. doi: 10.1016/j.jep.2006.08.031.
  13. Wang GW, Hu WT, Huang BK, Qin LP. Illicium verum: a review on its botany, traditional use, chemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2011 Jun 14;136(1):10-20. doi: 10.1016/j.jep.2011.04.051. 
  14. Patra, Jayanta Kumar & Das, & Bose, Sankhadip & Banerjee, Sabyasachi & Chethala N, Vishnuprasad & Rodríguez-Torres, María Del Pilar & Shin, Hanseung. (2020). Star anise ( Illicium verum ): Chemical compounds, antiviral properties, and clinical relevance. Phytotherapy Research. 10.1002/ptr.6614.
  15. López-Otín C, Bond JS. Proteases: multifunctional enzymes in life and disease. J Biol Chem. 2008;283(45):30433-30437. doi:10.1074/jbc.R800035200.
  16. Ingvar T. Bjarnason, Roy A. Sherwood. CHAPTER 12 – Clinical biochemistry of the gastrointestinal tract.Editor(s): William J. Marshall, Marta Lapsley, Andrew P. Day, Ruth M. Ayling. Clinical Biochemistry: Metabolic and Clinical Aspects (Third Edition), Churchill Livingstone, 2014, Pages 214-230. ISBN 9780702051401,https://doi.org/10.1016/B978-0-7020-5140-1.00012-2.
  17. Swami, Onkar & Shah, Neel. (2017). Functional dyspepsia and the role of digestive enzymes supplement in its therapy. International Journal of Basic & Clinical Pharmacology. 6. 1035. 10.18203/2319-2003.ijbcp20171653. 
  18. Majeed M, Majeed S, Nagabhushanam K, Arumugam S, Pande A, Paschapur M, Ali F. Evaluation of the Safety and Efficacy of a Multienzyme Complex in Patients with Functional Dyspepsia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2018 Nov;21(11):1120-1128. doi: 10.1089/jmf.2017.4172. 
  19. Jayasekara, Sandhya & Ratnayake, Renuka. (2019). Microbial Cellulases: An Overview and Applications.10.5772/intechopen.84531.
  20. Vanitha, Thiraviam & Khan, Mahejibin. (2019). Role of Pectin in Food Processing and Food Packaging. 10.5772/intechopen.83677. 
  21. Sanders ME, Klaenhammer TR. Invited review: the scientific basis of Lactobacillus acidophilus NCFM functionality as a probiotic. J Dairy Sci. 2001 Feb;84(2):319-31. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(01)74481-5. 
  22. Ringel-Kulka T, Palsson OS, Maier D, Carroll I, Galanko JA, Leyer G, Ringel Y. Probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus NCFM and Bifidobacterium lactis Bi-07 versus placebo for the symptoms of bloating in patients with functional bowel disorders: a double-blind study. J Clin Gastroenterol. 2011 Jul;45(6):518-25. doi: 10.1097/MCG.0b013e31820ca4d6. 
  23. Masoumi, Seyed Jalil & Mehrabani, Davood & Saberifiroozi, Mehdi & Fattahi, Mohammad & Moradi, Fariba. (2021). The effect of yogurt fortified with Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium sp . probiotic in patients with lactose intolerance. Food Science & Nutrition. 9. 10.1002/fsn3.2145. 
  24. NCBI. BioProject. Lactobacillus acidophilus La-14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/bioproject/PRJNA196176, last accessed December 30, 2021.
  25. Stahl B, Barrangou R. Complete Genome Sequence of Probiotic Strain Lactobacillus acidophilus La-14. Genome Announc. 2013;1(3):e00376-13. Published 2013 Jun 20. doi:10.1128/genomeA.00376-13

Σας ενδιαφέρει επίσης