Gastrodep και αφήνουμε την Παλινδρόμηση Μακριά από το Γιορτινό Τραπέζι

Χαρούμενη οικογένεια απολαμβάνει το γιορτινό δείπνο σε ένα χώρο στολισμένο με Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ξεκούραση, όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δώρα, και ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές, χαρακτηρίζουν έντονα τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Απλά πράγματα που περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία. Ή μήπως όχι;

Στην περίπτωση που ταλαιπωρούμαστε από Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ), η σκέψη και μόνο του γιορτινού τραπεζιού μπορεί να μας κάνει ανασφαλείς. Καούρες, πόνος, δυσάρεστη και όξινη γεύση, πρόωρος κορεσμός, αποτελούν τα πλέον συνήθη συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύουν την κατανάλωση ενός γεύματος. Πόσο δε μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων που είναι εύκολο – και φυσιολογικό σε ένα βαθμό – να υποκύψουμε σε υπερβολές. 

Η φυσική απάντηση στο πρόβλημα της ΓΟΠ βρίσκεται στο Gastrodep σιρόπι. Είτε αντιμετωπίζουμε μια χρόνια κατάσταση που μπορεί να συνοδεύεται και από φλεγμονές στον οισοφάγο (οισοφαγίτιδα), είτε μιλάμε για περιστασιακά επεισόδια παλινδρόμησης

Χάρη στη σύνθεση του από φυσικά συστατικά, το Gastrodep σιρόπι μας προσφέρει όχι μόνο μια άμεση, ασφαλή, αλλά και αποτελεσματική ανακούφιση. Παράλληλα όμως συμβάλλει στην προστασία και επούλωση του ευαίσθητου βλεννογόνου του πεπτικού μας συστήματος.

Ας γνωρίσουμε πως δρουν και πως θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε το τραπέζι των εορτών. 

To σιρόπι Gastrodep βασίζεται στην καινοτόμο σύνθεση φυσικών συστατικών που συνδυάζει 2 τύπους δράσεων:

  • Αναστολή της Παλινδρόμησης και της Οξύτητας του Γαστρικού Περιεχομένου
  • Αντιφλεγμονώδης και Επουλωτική Δράση

Σιρόπι Gastrodep – Συμπλήρωμα Διατροφής 

Αλγινικό Νάτριο και Υδροξείδιο του Μαγνησίου

Το Αλγινικό Νάτριο όταν έρθει σε επαφή με τα οξέα του στομάχου δημιουργεί μια γέλη. Αυτός ο σχηματισμός προστατεύει τα τοιχώματα του βλεννογόνου αλλά και εναποτίθεται και ως εναιώρημα στο στομάχι εμποδίζοντας την παλινδρόμηση.(1,2)

Σε συνδυασμό με το αντιόξινο Υδροξείδιο του Μαγνησίου(3,4), που συμβάλλει στην ουδετεροποίηση του pH του στομάχου, το Αλγινικό προσφέρει μια φυσική και άμεση αναστολή στην παλινδρόμηση και τα συμπτώματά της. 

Μαστίχα Χίου, Γλυκόριζα (Ελεύθερη Γλυκυριζίνης), Σύκο

Πρόκειται για εκχυλίσματα από φυτά ευρέως διαδεδομένα για την μακρόχρονη ευεργετική τους χρήση σε γαστρεντερικά προβλήματα.

Η Μαστίχα Χίου, που είναι φημισμένη ιδιαίτερα στη χώρα μας για τη συμβολή της σε θέματα δυσπεψίας, εμφανίζει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι βοηθάει στην επούλωση των ελκών του βλεννογόνου στο πεπτικό σύστημα.(5,6)

Η Γλυκόριζα έχει παρόμοιες αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες στον πεπτικό βλεννογόνο.(7,8) Επειδή όμως η περιεκτικότητά της σε Γλυκυρριζίνη ενδέχεται σε μακροχρόνια (συνεχή/διαρκή;)  χρήση να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, το σιρόπι Gastrodep περιέχει Γλυκόριζα από την οποία έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ουσία.

Η φυσική σύνθεση ολοκληρώνεται με το Σύκο. Και αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε πεπτικά έλκη χάρη στις αντιφλεγμονώδεις δράσεις που παρουσιάζει.(9)

Απολαμβάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα Εδέσματα με τη Φυσική Προστασία του Gastrodep

Στις φετινές γιορτές δε θα χρειαστεί να νιώσουμε ανασφάλεια μπροστά στις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Το σιρόπι Gastrodep είναι ο φυσικός μας σύμμαχος για να χαρούμε το γιορτινό τραπέζι χωρίς τις δυσάρεστα συμπτώματα της Παλινδρόμησης. 

Τα φυσικά του συστατικά συνδυάζουν τις προστατευτικές δράσεις των αλγινικών και αντιόξινων με τις αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές για τον βλεννογόνο ιδιότητες των φυτικών εκχυλισμάτων. Επιλέγοντας το σιρόπι Gastrodep θα έχουμε μια αποτελεσματική απάντηση στο πρόβλημα της παλινδρόμησης και της οισοφαγίτιδας

Πηγές

  1. Leiman DA, Riff BP, Morgan S, Metz DC, Falk GW, French B, Umscheid CA, Lewis JD. Alginate therapy is effective treatment for GERD symptoms: a systematic review and meta-analysis. Dis Esophagus. 2017 May 1;30(5):1-9. doi: 10.1093/dote/dow020. 
  2. Bor S, Kalkan İH, Çelebi A, Dinçer D, Akyüz F, Dettmar P, Özen H. Alginates: From the ocean to gastroesophageal reflux disease treatment. Turk J Gastroenterol. 2019 Sep;30(Suppl2):109-136. doi: 10.5152/tjg.2019.19677.
  3. Keith Hillier. Magnesium Hydroxide. Editor(s): S.J. Enna, David B. Bylund, xPharm: The Comprehensive Pharmacology Reference. Elsevier, 2007. Pages 1-3. ISBN 9780080552323.
  4. Garg V, Narang P, Taneja R. Antacids revisited: review on contemporary facts and relevance for self-management. J Int Med Res. 2022. Mar;50(3):3000605221086457. doi: 10.1177/03000605221086457. 
  5. Pachi VK, Mikropoulou EV, Gkiouvetidis P, Siafakas K, Argyropoulou A, Angelis A, Mitakou S, Halabalaki M. Traditional uses, phytochemistry and pharmacology of Chios mastic gum (Pistacia lentiscus var. Chia, Anacardiaceae): A review. J Ethnopharmacol. 2020 May 23;254:112485. doi: 10.1016/j.jep.2019.112485.
  6. Milia E, Bullitta SM, Mastandrea G, Szotáková B, Schoubben A, Langhansová L, Quartu M, Bortone A, Eick S. Leaves and Fruits Preparations of Pistacia lentiscus L.: A Review on the Ethnopharmacological Uses and Implications in Inflammation and Infection. Antibiotics (Basel). 2021 Apr 12;10(4):425. doi: 10.3390/antibiotics10040425.
  7. El-Saber Batiha G, Magdy Beshbishy A, El-Mleeh A, Abdel-Daim MM, Prasad Devkota H. Traditional Uses, Bioactive Chemical Constituents, and Pharmacological and Toxicological Activities of Glycyrrhiza glabra L. (Fabaceae). Biomolecules. 2020 Feb 25;10(3):352. doi: 10.3390/biom10030352. 
  8. Murray MT. Glycyrrhiza glabra (Licorice). Textbook of Natural Medicine. 2020;641-647.e3. doi:10.1016/B978-0-323-43044-9.00085-6
  9. Mawa S, Husain K, Jantan I. Ficus carica L. (Moraceae): Phytochemistry, Traditional Uses and Biological Activities. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:974256. doi: 10.1155/2013/974256. 

Σας ενδιαφέρει επίσης