Gasdep για Καλοκαιρινές Διακοπές χωρίς Φουσκώματα και Δυσπεψία

Ζούμε σε μια χώρα που έχουμε την ευτυχία να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι με ένα μοναδικά ευχάριστο τρόπο. Έτσι, οι περισσότεροι μετράμε ήδη αντίστροφα για να βρεθούμε σε ένα ηλιόλουστο μέρος για κάποιες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Η διακοπή της ρουτίνας όμως δε συνεπάγεται μόνο στιγμές πνευματικής χαλάρωσης. Συνήθως συνοδεύεται και από αλλαγές στις καθημερινές μας διατροφικές – και άλλες- συνήθειες. Κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη γαστρεντερική λειτουργία, όπως η εκδήλωση δυσπεψίας μετά από τα γεύματα, με έντονο φούσκωμα και πόνο στην περιοχή του στομάχου.
Η άτακτη κατανάλωση γευμάτων, που επιπλέον μπορεί να είναι βαριά σε λιπαρά, τα γαλακτοκομικά και τα πικάντικα, η υπερκατανάλωση καφεΐνης, ανθρακούχων ποτών και αλκοόλ, φαίνεται πως λειτουργούν επιβαρυντικά. Καθώς λοιπόν κανείς μας δε θέλει να χαλάσει τη διάθεσή του και να μείνει μακριά από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, είναι σημαντικό να ελέγξουμε, όσο είναι εφικτό, τους παράγοντες που επιβαρύνουν την πέψη.(1)
Για αυτό φροντίζουμε να έχουμε στην καλοκαιρινή μας συντροφιά και το Gasdep. Λαμβάνοντας ένα καψάκι Gasdep πριν το γεύμα, μπορούμε με φυσικό τρόπο να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να έχει καλύτερη διαδικασία πέψης αποφεύγοντας τις δυσάρεστες συνέπειες της δυσπεψίας.
Φυσικές και Αποτελεσματικές Δράσεις των Συστατικών του Gasdep
Το Gasdep περιέχει μια ποικιλία φυσικών συστατικών που ενεργούν με πολύπλευρο τρόπο στη διαδικασία της πέψης.
Φυτικά Εκχυλίσματα
Μάραθος (Foeniculum vulgare), Μέντα (Mentha piperita), Άγριο Κύμινο (Carum carvi), Τζίντζερ (Zingiber officinale), Γλυκάνισος (Pimpinella anisum), Κύμινο (Cumimum cymimum), Αστεροειδής Γλυκάνισος (Illicium verum).
Πρόκειται για φυτά με μακραίωνη παραδοσιακή χρήση σε γαστρεντερικά θέματα. Τα σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούν για τις ευεργετικές τους χρήσεις σε θέματα δυσπεψίας, καθώς φαίνεται ότι συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη και σε βελτίωση των συμπτωμάτων, όπως ο μετεωρισμός και ο πόνος.(2-10)
Πεπτικά Ένζυμα
Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης παίζουν τα ένζυμα που παράγει ο οργανισμός και τα οποία διασπούν τις τροφές σε απλούστερες οργανικές ενώσεις.
Το Enzymix που περιέχει το Gasdep, είναι ένα μίγμα ενζύμων που μπορούν να συμβάλλουν στην ποικιλοτρόπως στο μεταβολισμό της τροφής. (11-18) Συγκεκριμένα:
- Αμυλάση και Γλυκοαμυλάση: διασπούν το άμυλο.
- Πρωτεάση: διασπά τις πρωτεΐνες.
- Λιπάση: διασπά τα λίπη.
- Λακτάση: διασπά τη λακτόζη. Η λακτάση είναι ένα ένζυμο που συχνά απενεργοποιείται μετά από το πέρας της βρεφικής ηλικίας. Η εξωγενής λήψη του μπορεί να μας βοηθήσει στην πέψη της λακτόζης, και στην αποφυγή δυσάρεστων συμπτωμάτων μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών.
- Κυτταρινάση, Πηκτινάση: Διασπούν τις φυτικές ουσίες κυτταρίνη και πηκτίνη που βρίσκονται στα φρούτα και λαχανικά. Ο οργανισμός μας δεν μπορεί να συνθέσει αυτά τα ένζυμα. Έτσι η λήψη τους ως συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη πέψη αυτών των τροφών φυτικής προέλευσης.
Προβιοτικό Lactobacillus Acidophilus
Τα προβιοτικά είναι φιλικά για τον οργανισμό μας βακτηριακά στελέχη που μπορούν να ενισχύσουν την φυσιολογική εντερική χλωρίδα με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Το συγκεκριμένο προβιοτικό στέλεχος μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος, της κοιλιακής δυσφορίας και στην πέψη της λακτόζης.(19-21)
Gasdep για Φυσική και Αποτελεσματική Διαχερίση της Δυσπεψίας
Είτε βιώνουμε μια χρόνια κατάσταση, είτε κάποια μεμονωμένα περιστατικά δυσπεψίας, σε κάθε περίπτωση τα συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές που όλοι αποζητούμε. Με τη βοήθεια των φυσικών συστατικών του Gasdep, μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να προετοιμαστεί πριν την κατανάλωση του γεύματος, για την καλύτερη διαχείριση της πέψης.
Αυτό το καλοκαίρι, εκτός από την καλή μας διάθεση, μας συνοδεύει και ένα καψάκι Gasdep πριν από το γεύμα.
Πηγές
- Feinle-Bisset C, Azpiroz F. Dietary and lifestyle factors in functional dyspepsia. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2013 Mar;10(3):150-7. doi: 10.1038/nrgastro.2012.246.
- European Medicines Agency. Foeniculi amari fructus.
- European Medicines Agency. Menthae piperitae aetheroleum.
- European Medicines Agency. Carvi fructus.
- European Medicines Agency. Zingiberis rhizoma.
- European Medicines Agency. Pimpinella anisum.
- Krishnapura Srinivasan, Cumin (Cuminum cyminum) and black cumin (Nigella sativa) seeds: traditional uses, chemical constituents, and nutraceutical effects, Food Quality and Safety, Volume 2, Issue 1, March 2018, Pages 1–16, https://doi.org/10.1093/fqsafe/fyx031
- K.S. Muthamma Milan, Hemang Dholakia, Purnima Kaul Tiku, Prakash Vishveshwaraiah. Enhancement of digestive enzymatic activity by cumin (Cuminum cyminum L.) and role of spent cumin as a bionutrient. Food Chemistry. Volume 110, Issue 3. 2008. Pages 678-683. ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.02.062.
- Wang GW, Hu WT, Huang BK, Qin LP. Illicium verum: a review on its botany, traditional use, chemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2011 Jun 14;136(1):10-20. doi: 10.1016/j.jep.2011.04.051.
- Patra, Jayanta Kumar & Das, & Bose, Sankhadip & Banerjee, Sabyasachi & Chethala N, Vishnuprasad & Rodríguez-Torres, María Del Pilar & Shin, Hanseung. (2020). Star anise ( Illicium verum ): Chemical compounds, antiviral properties, and clinical relevance. Phytotherapy Research. 10.1002/ptr.6614.
- López-Otín C, Bond JS. Proteases: multifunctional enzymes in life and disease. J Biol Chem. 2008;283(45):30433-30437. doi:10.1074/jbc.R800035200
- Ingvar T. Bjarnason, Roy A. Sherwood. CHAPTER 12 – Clinical biochemistry of the gastrointestinal tract. Editor(s): William J. Marshall, Marta Lapsley, Andrew P. Day, Ruth M. Ayling. Clinical Biochemistry: Metabolic and Clinical Aspects (Third Edition), Churchill Livingstone, 2014, Pages 214-230. ISBN 9780702051401,https://doi.org/10.1016/B978-0-7020-5140-1.00012-2.
- Swami, Onkar & Shah, Neel. (2017). Functional dyspepsia and the role of digestive enzymes supplement in its therapy. International Journal of Basic & Clinical Pharmacology. 6. 1035. 10.18203/2319-2003.ijbcp20171653.
- Majeed M, Majeed S, Nagabhushanam K, Arumugam S, Pande A, Paschapur M, Ali F. Evaluation of the Safety and Efficacy of a Multienzyme Complex in Patients with Functional Dyspepsia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2018 Nov;21(11):1120-1128. doi: 10.1089/jmf.2017.4172.
- Jayasekara, Sandhya & Ratnayake, Renuka. (2019). Microbial Cellulases: An Overview and Applications. 10.5772/intechopen.84531.
- Vanitha, Thiraviam & Khan, Mahejibin. (2019). Role of Pectin in Food Processing and Food Packaging. 10.5772/intechopen.83677.
- Anguita-Ruiz A, Aguilera CM, Gil Á. Genetics of Lactose Intolerance: An Updated Review and Online Interactive World Maps of Phenotype and Genotype Frequencies. Nutrients. 2020 Sep 3;12(9):2689. doi: 10.3390/nu12092689.
- Akinfemiwa O, Muniraj T. Amylase. [Updated 2021 Jul 31]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2021 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557738/
- Paineau D, Carcano D, Leyer G, Darquy S, Alyanakian MA, Simoneau G, Bergmann JF, Brassart D, Bornet F, Ouwehand AC. Effects of seven potential probiotic strains on specific immune responses in healthy adults: a double-blind, randomized, controlled trial. FEMS Immunol Med Microbiol. 2008 Jun;53(1):107-13. doi: 10.1111/j.1574-695X.2008.00413.x.
- Ringel-Kulka T, Palsson OS, Maier D, Carroll I, Galanko JA, Leyer G, Ringel Y. Probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus NCFM and Bifidobacterium lactis Bi-07 versus placebo for the symptoms of bloating in patients with functional bowel disorders: a double-blind study. J Clin Gastroenterol. 2011 Jul;45(6):518-25. doi: 10.1097/MCG.0b013e31820ca4d6.
- Masoumi, Seyed Jalil & Mehrabani, Davood & Saberifiroozi, Mehdi & Fattahi, Mohammad & Moradi, Fariba. (2021). The effect of yogurt fortified with Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium sp . probiotic in patients with lactose intolerance. Food Science & Nutrition. 9. 10.1002/fsn3.2145.