Gasdep: H Φυσική Επιλογή για τη Δυσπεψία στην περίοδο των Χριστουγέννων
Φούσκωμα, μετεωρισμός, κοιλιακή διόγκωση, και πόνος είναι συμπτώματα που οι περισσότεροι μάλλον έχουμε βιώσει μετά από ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κατεξοχήν παράδειγμα που εκδηλώνονται πεπτικές διαταραχές.
Τα γιορτινά εδέσματα μας κάνουν λίγο πολύ όλους να υποκύψουμε σε αλμυρούς και γλυκούς πειρασμούς. Όμως, η κατανάλωση αυξημένων λιπαρών, ζάχαρης, και αλκοόλ μπορεί να επιβαρύνουν αρκετά το πεπτικό μας σύστημα. Πόσο μάλλον αν μας ταλαιπωρεί ήδη κάποιο θέμα, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. .(1)
Gasdep: Ολοκληρωμένη Προσέγγιση κατά της Δυσπεψίας
Το Gasdep είναι ένα πρωτοποριακό διατροφικό συμπλήρωμα που μπορεί να μας βοηθήσει με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο στην ανακούφιση από τα συμπτώματα δυσπεψίας. Βασίζεται στη συνδυαστική δράση φυσικών συστατικών που βοηθούν τη διαδικασία της πέψης και αποτρέπουν από το σχηματισμό αερίων στο γαστρεντερικό σωλήνα.
Λαμβάνοντας μια κάψουλα Gasdep πριν το γεύμα θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τον οργανισμό μας για καλύτερη πέψη, ώστε να απολαύσουμε με ξεγνοιασιά το εορταστικό τραπέζι.
Το Gasdep περιέχει:
Μείγμα από 7 Φυτικά Εκχυλίσματα
Μάραθο(2,3) (Foeniculum vulgare), Μέντα(4,5) (Mentha piperita), Κύμινο(6,7) (Cumimum cymimum) Άγριο Κύμινο(8,9) (Carum carvi), Τζίντζερ(10,11) (Zingiber officinale), Γλυκάνισο(12,13) (Pimpinella anisum), Αστεροειδή Γλυκάνισο(14,15) (Illicium verum).
Πρόκειται για φυτά με παραδοσιακή χρήση σε γαστρεντερικές διαταραχές και τη δυσπεψία. Οι επιστημονικές έρευνες συνηγορούν για την ευεργετική τους δράση σε προβλήματα πέψης, συμβάλλοντας στην βελτίωση συμπτωμάτων. Αποτρέπουν τη συσσώρευση αερίων και μειώνουν συμπτώματα φουσκώματος και μετεωρισμού.
Μείγμα Πεπτικών Ενζύμων
Τα Πεπτικά Ένζυμα αποτελούν κύριους παράγοντες στη διαδικασία της πέψης.(16-21) Διασπούν τις ενώσεις τις τροφής σε απλούστερες μορφές τις οποίες ο οργανισμός μας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει τις πολυάριθμες λειτουργίες τους. Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, έχουμε δηλαδή άπεπτα μέρη τροφής, μπορεί να εκδηλωθούν δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα, γαστρεντερικές διαταραχές, και πόνο.
Το μείγμα Πεπτικών ενζύμων του Gasdep μας βοηθάει στην καλύτερη πέψη
- Του αμύλου χάρη στην Αμυλάση και Γλυκοαμυλάση
- Των πρωτεϊνών χάρη στην Πρωτεάση
- Του λίπους από την Λιπάση
- Της λακτόζης από τη Λακτάση. Η Λακτάση μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων που προκαλεί η δυσανεξία στη Λακτόζη.
- Των φυτικών ινών που περιέχουν Κυτταρίνη και Πηκτίνη που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά από την Κυτταρινάση και Πηκτινάση αντίστοιχα.
Lactobacillus Acidophilus: Ανήκει στα λεγόμενα προβιοτικά, τα ωφέλιμα δηλαδή βακτήρια για την υγεία του εντέρου. Από επιστημονικές μελέτες φαίνεται ότι η λήψη αυτού του βακτηριακού στελέχους μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος.(22-26)
Γιορτές Ξέγνοιαστες από Δυσπεψία με τη Βοήθεια του Gasdep
Τα εορταστικά εδέσματα αποτελούν μια από τις χαρές των εορτών των Χριστουγέννων που όλοι δικαιούμαστε να απολαύσουμε. Από την φυσιολογική λαχτάρα μας βέβαια μπορεί να το παρακάνουμε με δυσάρεστες συμπτώματα όπως φούσκωμα και δυσπεψία. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουμε κάποια χρόνια διαταραχή πέψης, όπως στην περίπτωση του ευερέθιστου εντέρου, τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο έντονα.
Τα φυσικά συστατικά του Gasdep, που υποστηρίζουν με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο την πέψη, θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε γιορτές απαλλαγμένες από δυσπεψίες και φουσκώματα.
Πηγές
- Parker HL, Curcic J, Heinrich H, Sauter M, Hollenstein M, Schwizer W, Savarino E, Fox M. What to eat and drink in the festive season: a pan-European, observational, cross-sectional study. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2017 May;29(5):608-614. doi: 10.1097/MEG.0000000000000829.
- European Medicines Agency. Foeniculi amari fructus.
- Das B, Rabalais J, Kozan P, Lu T, Durali N, Okamoto K, McGeough MD, Lee BJ, Barrett KE, Marchelletta R, Sivagnanam M. The effect of a fennel seed extract on the STAT signaling and intestinal barrier function. PLoS One. 2022 Jul 8;17(7):e0271045. doi: 10.1371/journal.pone.0271045.
- European Medicines Agency. Menthae piperitae aetheroleum.
- Fifi AC, Axelrod CH, Chakraborty P, Saps M. Herbs and Spices in the Treatment of Functional Gastrointestinal Disorders: A Review of Clinical Trials. Nutrients. 2018 Nov 9;10(11):1715. doi: 10.3390/nu10111715.
- Krishnapura Srinivasan, Cumin (Cuminum cyminum) and black cumin (Nigella sativa) seeds: traditional uses, chemical constituents, and nutraceutical effects, Food Quality and Safety, Volume 2, Issue 1, March 2018, Pages 1–16, https://doi.org/10.1093/fqsafe/fyx031
- K.S. Muthamma Milan, Hemang Dholakia, Purnima Kaul Tiku, Prakash Vishveshwaraiah. Enhancement of digestive enzymatic activity by cumin (Cuminum cyminum L.) and role of spent cumin as a bionutrient. Food Chemistry. Volume 110, Issue 3. 2008. Pages 678-683. ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.02.062.
- European Medicines Agency. Carvi fructus.
- Al-Essa MK, Shafagoj YA, Mohammed FI, Afifi FU. Relaxant effect of ethanol extract of Carum carvi on dispersed intestinal smooth muscle cells of the guinea pig. Pharm Biol. 2010 Jan;48(1):76-80. doi: 10.3109/13880200903046161.
- European Medicines Agency. Zingiberis rhizoma.
- Fifi AC, Axelrod CH, Chakraborty P, Saps M. Herbs and Spices in the Treatment of Functional Gastrointestinal Disorders: A Review of Clinical Trials. Nutrients. 2018 Nov 9;10(11):1715. doi: 10.3390/nu10111715.
- European Medicines Agency. Pimpinella anisum.
- Tirapelli CR, de Andrade CR, Cassano AO, De Souza FA, Ambrosio SR, da Costa FB, de Oliveira AM. Antispasmodic and relaxant effects of the hidroalcoholic extract of Pimpinella anisum (Apiaceae) on rat anococcygeus smooth muscle. J Ethnopharmacol. 2007 Mar 1;110(1):23-9. doi: 10.1016/j.jep.2006.08.031.
- Wang GW, Hu WT, Huang BK, Qin LP. Illicium verum: a review on its botany, traditional use, chemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2011 Jun 14;136(1):10-20. doi: 10.1016/j.jep.2011.04.051.
- Patra, Jayanta Kumar & Das, & Bose, Sankhadip & Banerjee, Sabyasachi & Chethala N, Vishnuprasad & Rodríguez-Torres, María Del Pilar & Shin, Hanseung. (2020). Star anise ( Illicium verum ): Chemical compounds, antiviral properties, and clinical relevance. Phytotherapy Research. 10.1002/ptr.6614.
- López-Otín C, Bond JS. Proteases: multifunctional enzymes in life and disease. J Biol Chem. 2008;283(45):30433-30437. doi:10.1074/jbc.R800035200.
- Ingvar T. Bjarnason, Roy A. Sherwood. CHAPTER 12 – Clinical biochemistry of the gastrointestinal tract. Editor(s): William J. Marshall, Marta Lapsley, Andrew P. Day, Ruth M. Ayling. Clinical Biochemistry: Metabolic and Clinical Aspects (Third Edition), Churchill Livingstone, 2014, Pages 214-230. ISBN 9780702051401,https://doi.org/10.1016/B978-0-7020-5140-1.00012-2.
- Swami, Onkar & Shah, Neel. (2017). Functional dyspepsia and the role of digestive enzymes supplement in its therapy. International Journal of Basic & Clinical Pharmacology. 6. 1035. 10.18203/2319-2003.ijbcp20171653.
- Majeed M, Majeed S, Nagabhushanam K, Arumugam S, Pande A, Paschapur M, Ali F. Evaluation of the Safety and Efficacy of a Multienzyme Complex in Patients with Functional Dyspepsia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2018 Nov;21(11):1120-1128. doi: 10.1089/jmf.2017.4172.
- Jayasekara, Sandhya & Ratnayake, Renuka. (2019). Microbial Cellulases: An Overview and Applications. 10.5772/intechopen.84531.
- Vanitha, Thiraviam & Khan, Mahejibin. (2019). Role of Pectin in Food Processing and Food Packaging. 10.5772/intechopen.83677.
- Sanders ME, Klaenhammer TR. Invited review: the scientific basis of Lactobacillus acidophilus NCFM functionality as a probiotic. J Dairy Sci. 2001 Feb;84(2):319-31. doi: 10.3168/jds.S0022-0302(01)74481-5.
- Ringel-Kulka T, Palsson OS, Maier D, Carroll I, Galanko JA, Leyer G, Ringel Y. Probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus NCFM and Bifidobacterium lactis Bi-07 versus placebo for the symptoms of bloating in patients with functional bowel disorders: a double-blind study. J Clin Gastroenterol. 2011 Jul;45(6):518-25. doi: 10.1097/MCG.0b013e31820ca4d6.
- Masoumi, Seyed Jalil & Mehrabani, Davood & Saberifiroozi, Mehdi & Fattahi, Mohammad & Moradi, Fariba. (2021). The effect of yogurt fortified with Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium sp . probiotic in patients with lactose intolerance. Food Science & Nutrition. 9. 10.1002/fsn3.2145.
- NCBI. BioProject. Lactobacillus acidophilus La-14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/bioproject/PRJNA196176, last accessed December 30, 2021.
- Stahl B, Barrangou R. Complete Genome Sequence of Probiotic Strain Lactobacillus acidophilus La-14. Genome Announc. 2013;1(3):e00376-13. Published 2013 Jun 20. doi:10.1128/genomeA.00376-13