Ιγμορίτιδα: Η Φυσική Βοήθεια του Zachelase LOX

Μια νεαρή γυναίκα πιάνει την μύτη της ως ένδειξη πόνου, δίπλα στο κουτί του Zachelase LOX.

Μπουκωμένη μύτη, αίσθημα βάρους-πίεσης στο πρόσωπο, ημικρανία, οίδημα, είναι ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα της Ιγμορίτιδας. Συμπτώματα που μοιάζουν (και προκύπτουν συχνά) ως απόρροια του κοινού κρυολογήματος και είναι σημαντικό να μην αμελήσουμε. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και η κατάλληλη διαχείριση της Ιγμορίτιδας είναι απαραίτητη. Τόσο για την ανακούφισή μας αλλά και την αποφυγή πιο δυσάρεστων συνεπειών. 

Το Zachelase LOX αποτελεί τον φυσικό μας σύμμαχο στη διαχείριση της φλεγμονής. Ένα διατροφικό συμπλήρωμα που περιέχει Casperome® (φυτόσωμα από Boswellia), Βρομελίνη από τον Ανανά, και το σύμπλοκο ενζύμων SOD B® Extramel® . Φυσικά συστατικά που εμφανίζουν ευεργετικές ιδιότητες σε οξείες φλεγμονές: αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, και αντιοιδηματικές δράσεις. Σε συνδυασμό με την καινοτόμο τεχνολογία, το Zachelase LOX μας μπορεί να μας προσφέρει μια φυσική και αποτελεσματική βοήθεια και στην Ιγμορίτιδα.

Φλεγμονές Γύρω από τη Μύτη: Ιγμορίτιδα ή Παραρρινοκολπίτιδα;

Μάλλον ο όρος Ιγμορίτιδα είναι περισσότερο οικείος και ίσως τον  χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση φλεγμονής γύρω από τη μύτη. Η Ιγμορίτιδα όμως αφορά σε ένα μόνο μέρος αυτών των φλεγμονών, και συγκεκριμένα των λεγόμενων ιγμορείων άντρων. Πρόκειται για μικρές αεροφόρες κοιλότητες που ανήκουν στους παραρρίνιους κόλπους. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα, το σύνολο αυτών των κοιλοτήτων, εκτός από τα ιγμόρεια περιλαμβάνει: τους μετωπιαίους και σφηνοειδείς κόλπους, και τις ηθμοειδείς κυψέλες. Για αυτό και ο ευρύς όρος που ακούει στο όνομα Παραρρινοκολπίτιδα, περικλείει ως έννοια το σύνολο των περιοχών γύρω από τη μύτη που εμφανίζεται φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένης και της Ιγμορίτιδας.

image - Ιγμορίτιδα: Η Φυσική Βοήθεια του Zachelase LOX - Herbalist

Εικόνα 1: Οι παραρρίνιοι κόλποι (αεροφόρες κοιλότητες γύρω από τη μύτη).

Η Ιγμορίτιδα (και η Παραρρινοκολπίτιδα γενικότερα), μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα διαφόρων αιτιών. Συνηθέστερα στις οξείες καταστάσεις οφείλονται σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (π.χ. το κοινό κρυολόγημα) που έχουν προκαλούνται κατά κύριο λόγο από ιούς. Η κατακράτηση βλέννας και οι φλεγμονές στις κοιλότητες γύρω από τη μύτη οδηγούν σε οιδηματικές καταστάσεις (πρήξιμο) και πόνο.

Στην περίπτωση λοιπόν που περνάμε μια ίωση, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή αν τα συμπτώματα (το μπούκωμα, ο ο πονοκέφαλος, ο πόνος γύρω από την περιοχή της μύτης, ή άλλα σχετικά) είναι έντονα και δεν υποχωρούν με το πέρασμα των ημερών. Ένα συχνό σύμπτωμα που θα πρέπει να μας “υποψιάσει” είναι η αίσθηση της έντονης πίεσης και πόνου με το σκύψιμο του κεφαλιού προς τα κάτω.

Άλλες αιτίες που μπορεί να παρουσιαστούν φλεγμονές σε άλλες κοιλότητες γύρω από την μύτη είναι: ο τραυματισμός της μύτης, και προβλήματα στα δόντια (π.χ. μικροβιακή λοίμωξη μετά από επέμβαση αφαίρεσης δοντιών ή περιοδοντίτιδα). 

Πιο ιδιαίτερες καταστάσεις είναι η χρόνια Ιγμορίτιδα-Παραρρινοκολπίτιδα, που μπορεί να οφείλονται σε αλλεργίες, ή ανατομικές ανωμαλίες (π.χ. “στραβό διάφραγμα”, αδενοειδείς εκβλαστήσεις – τα γνωστά μας “κρεατάκια”, ύπαρξη πολυπόδων, κ.α.) 

Σε κάθε περίπτωση, η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και καθοδήγησης είναι απαραίτητη. Με την κατάλληλη διαχείριση μπορούμε όχι μόνο να μειώσουμε τα συμπτώματα αλλά και να αντιμετωπίσουμε τη φλεγμονή που τα προκαλεί.(1-4)

Zachelase LOX: Το Φυσικό Συμπλήρωμα σε Ιγμορίτιδα/Παραρρινοκολπίτιδα

Το Zachelase LOX είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα χρήσιμο σε περιπτώσεις οξείας και χρόνιας φλεγμονής. Χάρη στη φυσική του σύνθεση και την καινοτόμο τεχνολογία μπορεί να προσφέρει μια συμπληρωματική βοήθεια στην αντιμετώπιση της Ιγμορίτιδας/Παραρρινοκολπίτιδας με αποτελεσματικότητα και  ασφάλεια.

Πώς θα μας βοηθήσουν τα συστατικά του Zachelase LOX;

Η δράση του Zachelase LOX ενάντια στην Ιγμορίτιδα/Παραρρινοκολπίτιδα βασίζεται στις αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιοιδηματικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών που περιέχει. 

Ιδιότητες που στοχεύουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων του πόνου και της συμφόρησης. Επιτυγχάνονται μέσω αναστολής της φλεγμονής και του οιδήματος, χωρίς παράλληλα να παρεμποδίζεται ο φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού. 

Το Zachelase LOX περιέχει:

 • Casperome ® (φυτόσωμα από Boswellia): Η Boswellia serrata έχει μελετηθεί εκτενώς από τους επιστήμονες για τις έντονες αντιφλεγμονώδεις δράσεις της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα Boswellic acids που περιέχει αναστέλλουν την COX-2, την 5-LOX (λευκοτριένια) και την ελαστάση. Πρόκειται για ουσίες που αυξάνονται σε περιπτώσεις φλεγμονής ιδιαίτερα του αναπνευστικού και αλλεργίες. Στο Zachelase LOX βρίσκουμε τα Boswellic acids στην πατενταρισμένη μορφή του  Casperome ® φυτοσώματος που εγγυάται την αυξημένη απορρόφηση και επομένως καλύτερη αποτελεσματικότητα δράσης.(5,6)
 • Βρομελίνη: ένα μίγμα ενζύμων από τον Ανανά με ευρύ φάσμα από αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό  που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη Βρομελίνη σε περιπτώσεις Ιγμορίτιδας/Παραρρινοκολπίτιδας είναι η αντιοιδηματική της δράση. Χαρακτηριστικά περιγράφονται η αναστολή της COX-2, η ρύθμιση της βραδυκινίνης και η επαγωγή της ινωδόλυσης.(7,8)
 • SOD B ® Extramel ®: το ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμπλοκο από τα ένζυμα SOD και επιπλέον αντιοξειδωτικά όπως γλουταθειόνη, καροτενοειδή, συνένζυμο Q10 και βιταμίνες C και Ε.  Το οξειδωτικό στρες που συνυπάρχει με τη φλεγμονή, επιδεινώνει τα συμπτώματα, ενώ λειτουργεί ακόμα πιο επιβαρυντικά σε περιπτώσεις χρόνιας Ιγμορίτιδας. Με το πατενταρισμένο σύμπλοκο ενζύμων (της ποικιλίας πεπονιού Cucumis melo L.)  που βρίσκουμε στο Zachelase LOX, ενισχύουμε την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.(9,10) 

Ζachelase LOX: Φυσική Ενίσχυση ενάντια σε Ιγμορίτιδα/Παραρρινοκολπίτιδα

Οι φλεγμονές στις κοιλότητες γύρω από τη μύτη (Ιγμορίτιδα, Παραρρινοκολπίτιδα) είναι ένα συχνό πρόβλημα. Λόγω της έντασης των συμπτωμάτων που προκαλούν και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν, προκύπτει η ανάγκη για δραστικές λύσεις. 

Το Zachelase LOX είναι ένα φυσικό προϊόν  που μπορεί να συμπληρώσει με φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο τη διαχείριση της Ιγμορίτιδας/Παραρρινοκολπίτιδας. Χάρη στο ευρύ φάσμα ωφέλιμων δράσεων των συστατικών του, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα, όπως είναι ο πόνος και το οίδημα, αλλά και την αντιμετώπιση της ίδιας της φλεγμονής.

Πηγές

 1. Henson B, Drake TM, Edens MA. Anatomy, Head and Neck, Nose Sinuses. [Updated 2022 Jul 25]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan-.
 2. Morcom S, Phillips N, Pastuszek A, Timperley D. Sinusitis. Aust Fam Physician. 2016 Jun;45(6):374-7. 
 3. Little RE, Long CM, Loehrl TA, Poetker DM. Odontogenic sinusitis: A review of the current literature. Laryngoscope Investig Otolaryngol. 2018 Mar 25;3(2):110-114. doi: 10.1002/lio2.147.
 4. Sharma GK, Lofgren DH, Taliaferro HG. Recurrent Acute Rhinosinusitis. [Updated 2022 Sep 12]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan-.
 5. Roy NK, Parama D, Banik K, Bordoloi D, Devi AK, Thakur KK, Padmavathi G, Shakibaei M, Fan L, Sethi G, Kunnumakkara AB. An Update on Pharmacological Potential of Boswellic Acids against Chronic Diseases. Int J Mol Sci. 2019 Aug 22;20(17):4101. doi: 10.3390/ijms20174101. 
 6. Hüsch J, Bohnet J, Fricker G, Skarke C, Artaria C, Appendino G, Schubert-Zsilavecz M, Abdel-Tawab M. Enhanced absorption of boswellic acids by a lecithin delivery form (Phytosome(®)) of Boswellia extract. Fitoterapia. 2013 Jan;84:89-98. doi: 10.1016/j.fitote.2012.10.002.
 7. Hikisz P, Bernasinska-Slomczewska J. Beneficial Properties of Bromelain. Nutrients. 2021 Nov 29;13(12):4313. doi: 10.3390/nu13124313. 
 8. Colletti, Alessandro & Li, Shuyi & Marengo, Mauro & Adinolfi, Salvatore & Cravotto, Giancarlo. (2021). Recent Advances and Insights into Bromelain Processing, Pharmacokinetics and Therapeutic Uses. Applied Sciences. 11. 8428. 10.3390/app11188428. 
 9. Yasui K, Baba A. Therapeutic potential of superoxide dismutase (SOD) for resolution of inflammation. Inflamm Res. 2006 Sep;55(9):359-63. doi: 10.1007/s00011-006-5195-y.
 10. Carillon J, Rouanet JM, Cristol JP, Brion R. Superoxide dismutase administration, a potential therapy against oxidative stress related diseases: several routes of supplementation and proposal of an original mechanism of action. Pharm Res. 2013 Nov;30(11):2718-28. doi: 10.1007/s11095-013-1113-5.

Σας ενδιαφέρει επίσης